Der er lavet mange undersøgelser, også inden for vestlig medicin, hvor man har forsøgt at forstå hvorfor og hvordan akupunktur virker.

Det er lykkedes at bevise at akupunktur virker på højde med (eller bedre end) konventionel smertestillende medicin som ibuprofen og Panodil og derfor anbefales til en lang række lidelser og smerter. Desuden er det anerkendt i fertilitetsbehandling og til psykiske ubalancer.

WHO (World Health Organization) kom i 1979 med en liste over, hvad man anså akupunktur kunne bruges til at behandle, og have gavnlig effekt på. Denne liste er siden løbende opdateret og udvidet. I Danmark er det også anerkendt indenfor vestlig videnskab – se dette link hvor fagbladet ”Sygeplejersken” skriver om akupunktur og WHO’s liste.

Jeg har erfaring for at det er yderst effektivt til smerteproblemer af alle typer, stress, fordøjelsesproblemer, menstruationsproblemer, søvnproblemer, allergi, astma, forkølelser og influenza og meget andet. For en mere fyldestgørende liste se dette link.

Vidste du...

De fleste sundhedsforsikringer yder helt eller delvist tilskud til behandlingen