Akupunktur handler om balance. Når vores krop og sind er i balance har vi det godt.

TCM står for Traditionel Chinese Medicin. Formålet med TCM-akupunktur er at opnå bedre balance, lindre ubehag og fjerne smerter.

Kineserne har en holistisk verdensanskuelse og ser alt som en cyklus der er i konstant forandring og forvandling som årstider, eller døgnet hvor dag bliver til nat og nat bliver til dag, og hvor lidelser er et udtryk for en manifestation af ubalance.

Akupunkturpunkterne findes langs meridianer – vi har 14 meridianer og 365 akupunkturpunkter, samt ekstra punkter der dækker hele kroppen. Ved at stikke sterile engangsnåle i kroppens akupunkturpunkter påvirkes energien (Qi) i kroppen. Når energistrømmen kan flyde frit, lindres smerter, og ubalancer rettes og behandles.

Der stilles ikke en sygdomsdiagnose som vi kender det i vesten men kun ubalancer diagnostiseres. At ubalancer så ofte fører til sygdom er en anden historie.

Akupunktur er ikke i sig selv helbredende, men en dygtig akupunktør kan finde de rette punkter til at påvirke kroppen så balancen genoprettes. Vores krop og sind søger balance – med nålene og råd om kost og livsstilsændringer, kan vi hver især opnå bedre balance.

Vidste du...

De fleste sundhedsforsikringer yder helt eller delvist tilskud til behandlingen