AcuAngel
slip for smerter – når resultater tæller!

Akupunktur

Første gang stilles en ”TCM-diagnose” hvor jeg spørger ind til alle systemerne som søvn, fordøjelse, smerter, menstruation, psyken og andet, for at afdække hvilke ubalancer der er tilstede. Der mærkes på puls, og kigges på tungen. 

Akupunktur

 

Dette gøres for at finde de ubalancer der er til stede – ikke sygdomme som vi kender dem i vesten. En ubalance kunne være ”lever qi stagnation” – det er en ubalance mange har, men som kommer til udtryk på forskellig vis. Det kan være menstruationssmerter, brystspændinger, hovedpine eller voldsomt temperament. Men symptomerne kan også skyldes andre ubalancer, og så vil behandlingen være en anden. Med akupunktur behandles ikke symptomet, men årsagen til problemet. Der behandles på at rette ubalancer, ikke fjerne sygdomme – at sygdomme så ofte er en manifestation af ubalancer, er en anden historie.

Når diagnosen er stillet, udvælges de akupunkturpunkter der vil være bedst egnet til behandlingen, og der sættes herefter sterile engangsnåle i punkterne. Der bruges sjældent over 10 nåle pr. behandling – jo færre jo bedre.